Παρασκευή 13 Αυγούστου 2010

Στη Σιγκαπούρη 29 Έλληνες στους Ολυμπιακούς νεότητας

Αυλαία αύριο για τους 1ους Ολυμπιακούς Αγώνες νεότητας με την ελληνική ομάδα που αποτελείται από 29 αθλητές, 19 αγόρια και 10 κορίτσια να βρίσκεται ήδη στη Σιγκαπούρη.
Η συμμετοχή της Ελλάδας που δεν έχει απουσιάσει ποτέ από τους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι σε 9 από τα 26 αθλήματα που θα διεξαχθούν έως τις 26 Αυγούστου.

Την ελληνική ομάδα αποτελούν:
ΕΝΟΡΓΑΝΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ: Τσάκου Ελισάβετ, Ηλιόπουλος Νικόλαος
ΤΡΑΜΠΟΛΙΝΟ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ: Κουταβάς Απόστολος
ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ: Δούκας Ευστράτιος (Windsurfer (Techno 293))
ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗ: Βλάχος Λάμπρος (FIBA 33), Παναγιωταράς Σπυρίδων (FIBA 33), Τσιλούλης Θεόδωρος (FIBA 33), Τσελεντάκης Εμμανουήλ (FIBA 33)
ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ: Μιχαλακα Μαρία (50-100-200μ πρόσθιο), Καρπουζλής Ιωάννης ((50-100-200μ πρόσθιο), Σαμιλίδης Παναγιώτης (100-200μ. πρόσθιο, 200μ. Μ.Α.)
ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ: Νταλαμάγκα Λυδία (2-), Διαμαντή Ελένη (2-), Λαμπρίδης Απόστολος (2-), Ναστόπουλος Μιχάλης (2-)
ΠΥΓΜΑΧΙΑ: Ζαρντιασβίλι Αλέξιος (+91κ.)
ΣΤΙΒΟΣ: Ευαγγελάκος Πέτρος (Δισκοβολία), Ζαγορα Αλεξάνδρα (Ύψος), Θεοδωροπούλου Αικατερίνη (5.000μ. Βάδην), Μπερδούση Αικατερίνη (3.000μ.), Σενικίδης Δημήτριος (Σφαιροβολία), Προσκυνητοπούλου Αγάπη (Σφυροβολία), Τσιώκος Νικόλαος (Τριπλούν), Κυριακουλάκος Ιάσων (Μήκος), Φυλλαδιτάκης Νεκτάριος (Σφυροβολία), Ψαράκη Ευαγγελία (Δισκοβολία), Χρυσανθόπουλος Θεόδωρος (Επί κοντώ)
ΤΖΟΥΝΤΟ: Ντανατσίδης Αλέξιος (+66κ. ως -81κ.)
ΤΟΞΟΒΟΛΙΑ: Παρασκευοπούλου Ζωή

Αρχηγός αποστολής είναι ο πρόεδρος της κωπηλατικής ομοσπονδίας, Γιάννης Καρράς, από το άθλημα που περιμένουμε και κάποιες διακρίσεις. «Στόχος μας σε αυτήν την πρώτη διοργάνωση είναι η καλή αγωνιστική παρουσία μας» τονίζει σε δηλώσεις το ο κ. Καρράς και προσθέτει: «Οι έλληνες αθλητές μετέχουν στους αγώνες ύστερα από μία διαδικασία προκρίσεων με κριτήρια που επέβαλαν οι Διεθνείς Αθλητικές Ομοσπονδίες και η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ). Παράλληλα προσδοκούμε όλοι οι αθλητές μας να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους στο πολιτιστικό κομμάτι των αγώνων και ουσιαστικά να εισέλθουν πανέτοιμοι στις επόμενες ολυμπιακές διοργανώσεις».