Τρίτη, 18 Μαΐου 2010

Πριν… πεινάσουν, μαγειρεύουν οι Βρετανοί

Το θέμα είναι να ξέρεις να πουλάς εγκαταστάσεις και να προσελκύεις το ενδιαφέρον εταιριών ακόμα και εκτός συνόρων. Είμαι σίγουρος ότι δεν έχετε καταλάβει περί τίνος πρόκειται.
Η ιστορία αφορά τους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2012 στο Λονδίνο και την τύχη που θα έχει μετά από αυτούς το Ολυμπιακό Στάδιο συνολικού κόστους 780 εκατ. δολ. και χωρητικότητας 80.000 θέσεων.
Εκτός από τη Γουέστ Χαμ την ομάδα της «premier league» που θέλει να το κάνει έδρα της, υπάρχει πρόταση και από την εταιρία AEG που είναι η σημαντικότερη σε υπηρεσίες θεάματος. Οι δύο αυτές εταιρίες είναι οι μόνες που ανακοίνωσαν το ενδιαφέρον τους στον διαγωνισμό που έληξε τη Δευτέρα και είχε ως θέμα την αξιοποίηση του Ολυμπιακού Σταδίου.
Η AEG έχει στην κατοχή της και το «Millennium Dome» το κλειστό που κατασκευάστηκε για τον εορτασμό του 2000 στο Λονδίνο και το οποίο μετονόμασε σε «O2 Arena» διοργανώνοντας με εξαιρετική επιτυχία συναυλίες και αξιοποιώντας την εγκατάσταση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Η αξιοποίηση είναι ένα από τα «καυτά» προβλήματα που αντιμετωπίζει το Λονδίνο, ενώ δείχνει το πώς αντιμετωπίζουν οι Βρετανοί τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων, εν αντιθέσει με την Ελλάδα που κατασκεύασε τεράστιες εγκαταστάσεις για όλα τα αθλήματα και που παραμένουν κλειστές εδώ και 6 χρόνια έχοντας κοστίσει στην έλληνα φορολογούμενο εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.