Δευτέρα, 17 Μαΐου 2010

Τζέρεμι Χαντ, ο νέος ισχυρός άνδρας των Ολυμπιακών το 2012

ΟΟ εκλογές στη Βρετανία έφεραν νέα κυβέρνηση και φυσικά νέο υπουργό Πολιτισμού, Media, Ολυμπιακών Αγώνων και Αθλητισμού.
Όλα τα παραπάνω χαρτοφυλάκια ανήκουν στον Τζέρεμι Χαντ, ο οποίος δηλώνει ανήσυχος για τον μεγάλο Ολυμπιακό προϋπολογισμό των 14,9 δισ. δολ. Για αυτό και από τις πρώτες του δηλώσεις έσπευσε να δώσει το δικό του στίγμα.
«Ο Ολυμπιακός προϋπολογισμός δεν είναι προστατευμένος» είπε και αμέσως έπιασε «κρύο ιδρώτα» τη ΔΟΕ που φοβάται περικοπές τόσο στο κατασκευαστικό κομμάτι, όσο και στις υπηρεσίες.
Όμως ο Τζέρεμι Χαντ, πρωταθλητής της ποδηλασίας σε δημόσιο δρόμο που γνωρίζει καλά τα αθλητικά τεκταινόμενα έσπευσε να διευκρινίσει ότι θα προσπαθήσει να εξοικονομήσει χρήματα χωρίς όμως να επηρεαστεί καθόλου ο «πυρήνας» των υπηρεσιών.
Και επειδή είναι περισσότερος μελετημένος απ’ όσο δείχνει, παρά το ότι έχει αναλάβει καθήκοντα μόλις μία εβδομάδα δήλωσε ότι μόνο από το υπουργείο του μπορούν να περικοπούν περίπου 100 εκατ. δολ.
Με τη Βρετανία να αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα με το χρέος που είναι σε ύψος ρεκόρ 236 δισ. δολ. οι περικοπές στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Λονδίνο το 2012 είναι πρώτες στην ημερήσια διάταξη τουλάχιστον σε ότι αφορά τις κρατικές δαπάντες.