Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2009

«Πράσινο φως» για εφόδους στα Χωριά των Ολυμπιακών το 2010

Τα όσα έγιναν πριν από περίπου τέσσερα χρόνια στους χειμερινούς Ολυμπιακούς στο Τορίνο, προβλημάτισαν τη ΔΟΕ για τη στάση που πρέπει να έχει απέναντι στην αστυνομία και τώρα στον Καναδά δίνει «πράσινο φως» για εφόδους ακόμα και εντός του Ολυμπιακού Χωριού.
Αυτό είναι το νέο καθεστώς για τους χειμερινούς στο Βανκούβερ που αρχίζουν σε 50 ημέρες και το οποίο ανακοίνωσε ο Ρίτσαρντ Πάουντ ένας από τους ισχυρούς άνδρες της ΔΟΕ και εκπρόσωπος του Καναδά στο Ολυμπιακό Κίνημα.
«Ο Καναδάς δεν έχει ξεχωριστούς νόμους που έχουν να κάνουν με τους αθλητές, ούτε με τις απαγορευμένες ουσίες και η αστυνομία μπορεί να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα» δηλώνει θυμίζοντας ότι ανάλογοι έλεγχοι έγιναν και το 2006 στο Τορίνο, όπου οι «Καραμπινιέροι» έκαναν έφοδο σε σπίτι που είχαν νοικιάσει οι Αυστριακοί αθλητές του διάθλου.
Ο Ρίτσαρντ Πάουντ ξεκαθάρισε ακόμα ότι οι έλεγχοι ντόπινγκ από τις κρατικές υπηρεσίες θα είναι εξονυχιστικοί, σε σημεία εισόδου της χώρας, αεροδρόμια, λιμάνια, αλλά και στα σύνορα με τις ΗΠΑ, ενώ ειδικοί θα ερευνούν και τις αποσκευές αθλητών και συνοδών κατά την είσοδο στα Ολυμπιακά Χωριά τόσο στο Βανκούβερ, όσο και στο Γουίσλερ (βουνό).