Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2009

Η Θάνου δεν παίρνει το χρυσό της Τζόουνς στα 100μ.

Το χρυσό μετάλλιο των 100μ. γυναικών στο Σίδνεϊ φεύγει από την Μάριον Τζόουνς, αλλά δεν το παίρνει η δεύτερη η Κατερίνα Θάνου. Αυτή θα είναι η απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΟΕ που συνεδριάζει σήμερα στο Λοζάνη.
Η Κατερίνα Θάνου δεν θα πάρει το χρυσό, μένει κενή η θέση παρά το γεγονός ότι είχε τερματίσει δεύτερη σε εκείνη την κούρσα. Αυτό οφείλεται σε όσα μεσολάβησαν το 2004 με την γνωστή υπόθεση. Αντίθετα στα 200μ. η Πολίν Ντέιβις από τις Μπαχάμες που ήταν στη δεύτερη θέση πήρε το χρυσό μετάλλιο.
Βέβαια η Κατερίνα Θάνου δεν βρέθηκε ποτέ θετική σε έλεγχο ντόπινγκ, ενώ στο Σίδνεϊ είχε περάσει κανονικά από κοντρόλ και είχε βρεθεί καθαρή. Παρόλα αυτά η ΔΟΕ δεν ξέχασε, απαγόρευσε στη Θάνου να συμμετάσχει στο Πεκίνο το 2008. Μένει λοιπόν στη 2η θέση στα 100μ. η Θάνου και δεν χάνει το μετάλλιο.
Κάτι που θα μπορούσε να έχει κάνει η ΔΟΕ, όπως έπραξε και με την περίπτωση της Τζόουνς που ήταν μεν καθαρή στην κούρσα των Ολυμπιακών το 2000, όμως επειδή ομολόγησε ότι είχε κάνει χρήση της αφαίρεσε τα μετάλλια.