Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Η οικονομική κρίση χτύπησε τη Ρώμη 2020

Για να μην γίνει.... Αθήνα η Ρώμη, ο ιταλός πρωθυπουργός «αποσύρει» την υποψηφιότητα της ιταλικής πρωτεύουσας από την κούρσα της διεκδίκησης για τους Ολυμπιακούς του 2020.
Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Μόντι «απέσυρε» την υποψηφιότητα της Ρώμης όπως μετέδωσε η ιταλική τηλεόραση Tg5, έναν χρόνο πριν από την απόφαση. Η ιταλική πρωτεύουσα δεν πρόκειται να καταθέσει επίσημη αίτηση για την διοργάνωση των Αγώνων. Η σχετική διορία όπως έχει ανακοινωθεί λήγει αύριο.
Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης η απόφαση επηρεάστηκε από την οικονομική κρίση αλλά και από την αρνητική εξέλιξη της σχέσης κόστους-εσόδων στην Ολυμπιάδα της Αθήνας το 2004.
Το συνολικό κόστος της διοργάνωσης, σύμφωνα με την επιτροπή διεκδίκησης «Ρώμη 2020», ήταν της τάξης των 4,7 δισ. ευρώ.
Ο Μάριο Μόντι πρόκειται να ανακοινώσει την απόφασή του στην επιτροπή αμέσως μετά τη λήξη της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου που βρίσκεται σε εξέλιξη.
«Ο πρωθυπουργός θεωρεί ότι σε μια τέτοια φάση ύφεσης, η χώρα δεν μπορεί να επιτρέψει στον εαυτό την πολυτέλεια να μπει στην διαδικασία (να διεκδικήσει) την διοργάνωση της Ολυμπιάδας», αναφέρει η εφημερίδα Κοριέρε Ντέλα Σέρα.