Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

Άδειασε την ΕΟΕ, ο ΟΠΑΠ για την Ολυμπιακή προετοιμασία το 2012

Καμία απολύτως ενημέρωση δεν έχουμε από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή σχετικά με την οικονομική κάλυψη της προολυμπιακής ομάδας για το 2012, τόνισε χθες ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ, Γιάννη Σπανουδάκης σε συνέντευξη Τύπου.
Για την ακρίβεια «έπεσε από τα σύννεφα» όταν έμαθε από δημοσιογράφο που καλύπτει και το ρεπορτάζ της ΕΟΕ ότι αυτό το σενάριο διακινούν. Μόνο που… ξέχασαν να το πουν στους αρμόδιους του ΟΠΑΠ.
Και επειδή αυτό δεν άρεσε καθόλου στον ΟΠΑΠ, έσπευσαν να ξεκαθαρίσουν ότι ο Οργανισμός δεν έχει σκοπό να αντικαταστήσει το έργο της πολιτείας και να δώσουν τις επιχορηγήσεις. «Ο σχεδιασμός είναι να στηριχθεί ο μαζικός αθλητισμός» είπε ο πρόεδρος το ΟΠΑΠ, κ. Σταματόπουλος και δράσεις που αφορούν τα παιδιά.
Η αλήθεια είναι ότι εξαιτίας της οικονομικής κρίσης το υπουργείο Οικονομικών έκοψε την επιχορήγηση στην ΕΟΕ που αφορούσε την Ολυμπιακή Προετοιμασία. Λάθος μεν, αλλά απολύτως αναγκαίο την κρίσιμη περίοδο που διανύουμε. Κάτι που θα έπρεπε να αναμένει ο πρόεδρος της ΕΟΕ, Σπύρος Καπράλος, που είναι και πρόεδρος στο Χρηματιστήριο Αθηνών όπου βλέπει καθημερινά τι γίνεται. Θα έπρεπε λοιπόν ως γνώστης των χρηματο-οικονομικών να έχει προβλέψει και να κλείσει ανταποδοτικές συμφωνίες ώστε να εξασφαλιστεί η οικονομική ενίσχυση και η προετοιμασία των αθλητών για το 2012.
Άνθρωπος της αγοράς, γνώστης της διεθνούς κατάστασης και λειτουργίας των Ολυμπιακών Επιτροπών θα περίμενε κανείς να δουλεύει η ΕΟE περισσότερο στο πρότυπο της US Olympic Committee, παρά στο ίδιο δημοσιο-υπαλληλικό καθεστώ που είναι τελματωμένη εδώ και χρόνια.
Όπως με το άνοιγμα του Παναθηναϊκού Σταδίου τα έχει πάει περίφημα, υλοποιώντας την ιδέα και τον τρόπο λειτουργίας που είχε καταθέσει το 2006 στη διοίκηση Κυριακού ο τότε διευθυντής επικοινωνίας, έτσι και με του χορηγούς μπορεί να υλοποιήσει το αντίστοιχο πλάνο που είναι και αυτό κατατεθειμένο από εκείνη την εποχή.