Τρίτη 15 Ιουλίου 2008

Δήλωση Κυριακού, εκτός τόπου και… χρόνου


Μία δήλωση που προκάλεσε μεγάλη έκπληξη έκανε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Μίνως Κυριακού κατά την παρουσίαση της σύνθεσης της Ολυμπιακής Ομάδας για το Πεκίνο. «Εικοσιτέσσερις ημέρες πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες και η Ελλάδα είναι έτοιμη να δώσει δυναμικό "παρών" στο Πεκίνο, με τη μεγαλύτερη αποστολή στην Ιστορία της» και πρόσθεσε ότι: «Προσωπικά είμαι αρκετά αισιόδοξος για αρκετές ελληνικές επιτυχίες. Οι στόχοι έχουν τεθεί εδώ και τέσσερα χρόνια. Η προετοιμασία άρχισε στην ώρα της και η οικονομική ενίσχυση από την Πολιτεία ήταν μεγάλη, αν και ήρθε λίγο αργά και συγκεκριμένα 18 μήνες πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι τα παιδιά μας δεν έχουν προετοιμαστεί όπως θα έπρεπε γεγονός που μας γεμίζει με αισιοδοξία».
Και όλα αυτά ενώ όλοι γνωρίζουν ότι η πρώτη ουσιαστική κουβέντα για την προετοιμασία των αθλητών έγινε στις αρχές του 2007, πριν από περίπου έναν χρόνο και χωρίς να έχουν μοιραστεί χρήματα στις Ομοσπονδίες που διαφωνούσαν – όπως και τα προηγούμενα χρόνια – με τον τρόπο. Φυσικά με εκταμίευση χρημάτων στο τέλος της τετραετίας, ούτε υποδομή έγινε για τα αθλήματα, αλλά ούτε και επιστημονική προετοιμασία στα χνάρια των Αμερικανών, των Αυστραλών και των Βρετανών, χώρες με μεγάλη παράδοση και διακρίσεις.
Αφού η προετοιμασία «άρχισε στην ώρα της» όπως μας είπε ο κ. Κυριακού θα πρέπει να μιλάμε στο Πεκίνο για τουλάχιστον 16 μετάλλια, όσα πήραμε και στην Αθήνα, αφού στον αθλητισμό δεν κάνεις… συμβόλαια, ή στη χειρότερη για 13 όσα δηλαδή κέρδισε η Ελλάδα το 2000 στο Σίδνεϊ. Κανονικά ο στόχος θα έπρεπε να είναι τα 20 μετάλλια για να μπορούμε να πούμε ότι υπάρχει βελτίωση.