Πέμπτη 10 Απριλίου 2008

Το χρυσό του Σίδνεϊ δεν πάει στη Θάνου


Απρόθυμα εμφανίστηκαν τα περισσότερα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής να δώσουν το χρυσό μετάλλιο των Ολυμπιακών του Σίδνεϊ στην Κατερίνα Θάνου. Μπορεί να έχουν πάρει εδώ και καιρό το χρυσό από την Μάριον Τζόουνς μετά την αποκάλυψη της ίδιας ότι έκανε χρήση απαγορευμένων ουσιών εκείνο το διάστημα και την εμπλοκή της στην υπόθεση BALCO, όμως ακόμα δεν έχουν κάνει το… επόμενο βήμα.
Η υπόθεση των δικών μας, Κεντέρη-Θάνου την περίοδο των Αγώνων του 2004 έχει βάλει φρένο στην διάθεση της ΔΟΕ που υπό άλλες συνθήκες ούτε καν θα το είχε σκεφτεί. Στο Πεκίνο όπου συνεδρίασαν σήμερα αποφάσισαν να πάρουν τα χρυσά μετάλλια και από τις κοπέλες των ΗΠΑ στη σκυταλοδρομία 4Χ400μ. και τα χάλκινα από την 4Χ100μ.
Η Τζερλ Μάιλς, Λατάσα Κόλαντερ-Ρίτσαρσον, Αντρέα Άντερσον και Μονίκ Χάνεγκαν καλούνται να επιστρέψουν τα χρυσά τους μετάλλια όπως και οι Κρίστι Γκέινς, Τόρι Έντουαρτς, Νάσι Πέρι και Πάσιον Ρίτσαρσον της ομάδας 4Χ100μ. Όπως είναι γνωστό η Μάριον Τζόουνς που περνά διάστημα 6 μηνών στη φυλακή για ψευδορκία είχε κερδίσει χρυσά στα 100μ., τα 200μ και τα 4Χ400μ. και χάλκινα στο μήκος και τα 4Χ100μ.
Η πρόθεση των περισσοτέρων μελών της ΔΟΕ είναι να αφήσουν κενή τη πρώτη θέση στα 100μ. στο Σίδνεϊ, κάτι που θα συμβεί για πρώτη φορά σε αγώνισμα στίβου από το 1896 που αναβίωσαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες.Το θέμα πάντως θα απασχολήσει εκ νέου τη ΔΟΕ στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής σε περίπου δύο μήνες στην Αθήνα.