Κυριακή 25 Ιουλίου 2010

Τελετή Αφής και Παράδοσης για τους Ολυμπιακούς των μικρών

Όλα άρχισαν και τελείωσαν στο Αρχαίο Στάδιο της Ολυμπίας. Η αφή της Ολυμπιακής Φλόγας για τους 1ους Ολυμπιακούς Αγώνες Νεότητας στη Σιγκαπούρη έγινε την Παρασκευή 23 Ιουλίου και ήταν δύο σε… ένα. Και τελετή Αφής και τελετή Παράδοσης. Όλα αυτά σε 58 λεπτά και 46 δευτερόλεπτα.
Το τελετουργικό μέρος της Αφής, λιτό και μυσταγωγικό όπως αρμόζει, παρουσία του προέδρου της ΔΟΕ, Ζακ Ρογκ, και του Σπύρου Καπράλου από την πλευρά της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής. Τυπικό χαρακτήρα είχε η λαμπαδηδρομία που έγινε εντός τους αρχαίου σταδίου ενώ στη συνέχει επέστρεψε η Φλόγα στο σημείο απ’ όπου ξεκίνησε για να παραδοθεί στους διοργανωτές.
Και μπορεί μεν η ΔΟΕ να μην ήθελε την Ολυμπιακή Φλόγα για τους «μικρούς» να μην έχει την ίδια αίγλη με αυτή των μεγάλων, όμως σίγουρα θα έπρεπε να είναι διαφορετική η όλη οργάνωση και με προτάσεις από πλευράς ΕΟΕ.
Η Ολυμπιακή Ιδέα άλλωστε είναι αυτή που στέλνει το μήνυμα της ισότητας και εκεί θα πρέπει να επενδύσει τόσο η ΔΟΕ όσο και η ΕΟΕ. Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι πρωθιέρεια ήατν η Ινώ Μενεγάκη, ενώ οι Ολυμπιακοί Αγώνες Νεότητας θα αρχίσουν στις 14 Αυγούστου.