Μεγάλη κουβέντα έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ημέρες γύρω από τους Μεσογειακούς Αγώνες στο Βόλο και τη Λάρισα το 2013.
Μας πιέζει η Διεθνής Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων να ακολουθήσουμε τον φάκελο που υποβλήθηκε και να προχωρήσει το έργο. Και το ερώτημα λοιπόν είναι τι έχει κάνει η χώρα μας εδώ και δύο χρόνια που έχει αναλάβει τη διοργάνωση.
Η απάντηση είναι γρήγορη και σύντομη: «Τίποτε».
Μάλιστα επί δύο χρόνια δεν έχει προχωρήσει κανένα έργο με αποτέλεσμα οι ξένοι να βρήκαν έδαφος για… πιέσεις.
Η νέα οργανωτική επιτροπή υπό τον Γιώργο Κολέτσο έχει πολύ δύσκολο και υπεύθυνο δουλειά να κάνει. Το πρώτο είναι να κόψει τον σπάταλο προϋπολογισμό που είχε ετοιμαστεί και άγγιζε τα 200 εκατ. ευρώ και το δεύτερο και σημαντικότερο να δημιουργήσει μία ολιγομελή αποτελεσματική και εργατική ομάδα για να φέρει εις πέρας το εγχείρημα χωρίς αμοιβές του τύπου «Αθήνα 2004» και το χαοτικό της οργανόγραμμα.
Την πρόοδο της «Βόλος 2013» έχει αναλάβει προσωπικά ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος που είχε ενημέρωση χθες από την από την Οργανωτική Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων (ΟΕΜΑ) για τη συνάντηση που έγινε στο Παρίσι με την εκτελεστική επιτροπή της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων (ΔΕΜΑ).
Ο κ. Γερουλάνος, ξεκαθάρισε ότι πρέπει να υπάρχει διάθεση συνεργασίας σε όλα τα επίπεδα, καθώς χωρίς τη συναίνεση των ΔΕΜΑ και ΟΕΜΑ δεν μπορούν να γίνουν οι Αγώνες, αναγνώρισε την πίεση του χρόνου που υπάρχει, όμως τόνισε ότι το πλέον σημαντικό είναι η εφαρμογή του νέου εξορθολογισμένου προϋπολογισμού που έχει εγκρίνει η κυβέρνηση.
Αυτοί είναι οι όροι της Ελλάδας για τους Μεσογειακούς σε Βόλο και Λάρισα και θα πρέπει να γίνουν κατανοητοί από τους ξένους που γνωρίζουν ότι παρά τις περικοπές στο κόστος οι Μεσογειακοί θα είναι άρτιοι, πολύ καλύτεροι από αυτούς της Πεσκάρα (2009), της Αλμερία (2005) και φυσικά της Τυνησίας (2001) όπου πολλοί αθλητές είχαν καταλήξει σε νοσοκομείο με δηλητηρίαση.