Δευτέρα 1 Μαρτίου 2010

Ο Δημητριάδης σημαιοφόρος στη τελετή λήξης

Με τον Βασίλη Δημητριάδη ολοκληρώθηκε όχι μόνο η αγωνιστική παρουσία της Ελλάδας στους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά και η εμφάνισή της στην τελετή λήξης.
Ο αθλητής των καταβάσεων ήταν ο σημαιοφόρος της χώρας μας στην αυλαία των Ολυμπιακών στο Βανκούβερ, ενώ λίγο νωρίτερα είχε σημείωσε και την καλύτερη εμφάνιση στο σλάλομ.
Ο Βασίλης πήρε την 33η θέση στο σλάλομ με χρόνο 1.48.16 ανάμεσα σε 102 αθλητές που αγωνίστηκαν. Στο ίδιο αγώνισμα ο Στέφανος-Αλέξιος Τσιμικάλης δεν τερμάτισε στην πρώτη κούρσα και έτσι δεν είχε δικαίωμα να αγωνιστεί στο δεύτερο αγώνα. Όσο για τη Σοφία Ράλλη, στο ίδιο αγώνισμα πήρε την 47η θέση στην τελική κατάταξη ανάμεσα σε 87 αθλήτριες με 2.00.41.
Οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Βανκούβερ είναι πλέον παρελθόν. Σειρά έχουν οι Ολυμπιακοί το 2014 στο Σότσι της Ρωσίας, όπου κυματίζει από σήμερα η σημαία της ΔΟΕ. Σημαία που παρέλαβε από τα χέρια του πρόεδρου της ΔΟΕ, Ζακ Ρογκ, ο δήμαρχος της πόλης Ανατόλι Παχόμοφ. Η φωτογραφία είναι λίγα δευτερόλεπτα πριν επιστρέψει ο δήμαρχος του Βανκούβερ Γκρέγκορ Ρόμπερτσον τη σημαία της ΔΟΕ, ενώ διακρίνεται και η Ελληνική Σημαία.