Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Κέρινο ομοίμωμα της Πατουλίδου για τα 20 χρόνια από τη Βαρκελώνη

Συμπληρώνοντια φέτος 20 χρόνια από τη νίκη της Βούλας Πατουλίδου στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βαρκελώνης. Το ημερολόγιο έδειχνε 6 Αυγούστου 1992 όταν το κορίτσι από τον Τριπόταμο Φλωρίνης κόντρα στα προγνωστικά κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στα 100μ. με εμπόδια.
Ο άθλος της Βούλας που άνοιξε το δρόμο για την άνοιξη του Ελληνικού στίβου και μία σειρά από διακρίσεις και μετάλλια και άλλων αθλητών που πίστεψαν στον ευατό τους. Το σύνθημα ότι οι έλληνες αθλητές δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τους ξένους, δεν υστερούν κυριαρχούσε εκείνη την περίδιο.
Φέτος λοιπόν, 20 χρόνια μετά, η Βούλα Πατουλίδου, η πρώτη γυναίκα που κέρδισε χρυσό μετάλλιο σε Ολυμπιακούς, θα μπει στο ελληνικό κλαμπ προσωπικοτήτων που διαθέτουν κέρινο ομείωμα στο μουσείο της Ελευθερούπολης. Ο Θόδωρος Κοκκινίδης αποτυπώνει τη στιγμή του βάθρου με τημ Ελληνική Σημαία και το αρκουδάκι στα χέρια.
Το ομείωμα θα τοποθετηθεί δίπλα σε αυτά του Κωνσταντίνου Καραμανλή, της Μελίνας Μερκούρη, Αλίκης Βουγιουκλάκη, και άλλων.
Συγκινημένη δηλώνει η Βούλα: «Μου έχουν πάρει μέτρα για δόντια, ρουθούνι, στόμα και τρόμαξα λίγο! Στον πηλό είσαι τελείως διαφορετικός. Λες, όντως, αυτό που αντικρίζω, είμαι εγώ; Το να βλέπεις τον εαυτό σου ακίνητο και χαμογελαστό, μεγαλώνει την ευθύνη του πώς θα πρέπει να φέρεσαι, το πώς να προσφέρεις σε μια κοινωνία που σχεδόν σου τα έχει δώσει όλα».