Τρίτη 17 Αυγούστου 2010

Φουλ για το χρυσό Ναστόπουλος – Λαμπρίδης

Πλώρη για το χρυσό μετάλλιο, το πρώτο για την Ελλάδα στους 1ους Ολυμπιακούς Αγώνες νεότητας βάζει ο Μιχάλης Ναστόπουλος και ο Απόστολος Λαμπρίδης.
Το ελληνικό πλήρωμα στη δίκωπο κέρδισε την πρώτη θέση και στον ημιτελικό (φωτό) και αγωνίζεται αύριο στον τελικό διεκδικώντας το χρυσό μετάλλιο. Με διαφορά ενός δευτερολέπτου από τη δεύτερη καλύτερη ομάδα, τη Βρετανία, εύκολα καταλαβαίνει κανείς ότι αν επαναλάβουν την επίδοσή τους (3.08.28) δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα για να ανέβουν στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.
Οι Ναστόπουλος-Λαμπρίδης πήγαν στη Σιγκαπούρη ως φαβορί, έχοντας κερδίσει πριν από περίπου ένα μήνα το χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων.
Θέση στο βάθρο στο ίδιο αγώνισμα (δίκωπο) διεκδικούν οι Λυδία Νταλαμάγκα και Ελένη Διαμαντή που πήραν τη δεύτερη θέση στην 3η ημιτελική σειρά και με χρόνο 3.31.30 έχουν την τρίτη καλύτερη επίδοση πίσω από την Αυστραλία και τη Βρετανία.

Ήττα για το μπάσκετ
Βαριά ήττα γνώρισε η εθνική ομάδα μπάσκετ από τη Σερβία στον τρίτο αγώνα για το τουρνουά. Μετά από δύο νίκες η ομάδα έχασε με 34-14 από τους Σέρβους χωρίς να βρει ρυθμό και με πολύ χαμηλά ποσοστά ευστοχίας (25% στις βολές, 23% στα δίποντα και 29% στα τρίποντα). Επόμενος αγώνας, αύριο με την Ινδία που μετρά μόνο ήττες.

Στίβος
Η Ευαγγελία Ψαράκη στα προκριματικά του δίσκου με 45 μέτρα κατετάγη 6η και προκρίθηκε στον τελικό που θα γίνει το Σάββατο. Επίσης η Κατερίνα Μπερδούση ήταν πέμπτη στα 3.000 μέτρα με 9:44:73 που αποτελεί προσωπικό ρεκόρ και προκρίθηκε στον τελικό της Κυριακής. Στη δισκοβολία ο Πέτρος Ευαγγελάκος ήταν 8ος στον προκριματικό με 54.57 και θα συνεχίσει στον μικρό τελικό.

Κολύμβηση
Η Μαρία Μιχαλάκα προκρίθηκε στον αυριανό τελικό στα 100 μέτρα πρόσθιο, καθώς τερμάτισε 2η στην ημιτελική σειρά με 1:10.55. Το πρωϊ στον προκριματικό είχε την τρίτη καλύτερη επίδοση 1:10:77.