Πέμπτη 27 Αυγούστου 2009

Ας μας σώσει κάποιος από τους άσχετους…

Πρέπει να είναι «σχιζοφρενής» ο Ουσέιν Μπολτ, ο κάτοχος των παγκοσμίων ρεκόρ σε 100μ. και 200μ. και «γνωστικοί» αυτοί της οργανωτικής επιτροπής του τελικού του γκραν πρι στη Θεσσαλονίκη.
Δεν υπάρχει άλλη εξήγηση και το greek-olympics.blogspot.com θα το… αποδείξει. Αν και δεν έχουμε ασχοληθεί με το θέμα εδώ και καιρό – δεν είναι το μπλογκ ενημερωτικό, αλλά σχολιογραφικό – ήρθε η ώρα να πούμε μερικά πράγματα για τους… γραφικούς εκεί… πάνω.
Όταν διορίζεις άσχετους ή καλύτερα αφήνεις άσχετους να κάνουν τη δουλειά άλλων σε Οργανωτικές Επιτροπές αυτά παθαίνεις. Γίνεσαι περίγελος στον πλανήτη. Γιατί αυτό συνέβη με τον Σταύρο Δουβή που τον βλέπουν και βάζουν τα γέλια στην IAAF.
Η ιστορία ξεκινά απλά με το ερώτημα αν θα πάρει μέρος ο Ουσέιν Μπολτ στον τελικό του γκραν πρι. Μία διοργάνωση στην οποία εκτός από κύρος θα φέρει και μεγάλη τηλεθέαση.
Δυστυχώς όμως προσπάθησε να μας πείσει με ανακοινώσεις η Οργανωτική της Θεσσαλονίκης ο Τζαμαϊκανός, ταχύτερος άνθρωπος στη Γη δεν είχε στους αγωνιστικούς του στόχους τον αγώνα στη Θεσσαλονίκη.
Ναι, προσπαθούσαν να μας πουν ότι ενώ όλα τα προηγούμενα περίπου 20 χρόνια που γίνεται τελικός γκραν πρι μετέχουν όλοι οι αθλητές – οι καλύτεροι – στη Θεσσαλονίκη ο συγκεκριμένος δεν θα έτρεχε.
Έτσι απλά, επειδή δεν ήταν στο πρόγραμμά του.
Αυτά όλα επί περίπου έναν μήνα.
Όμως ξαφνικά ο τελικός μπήκε στο πρόγραμμα του Μπολτ και θα τρέξει στη Θεσσαλονίκη.
Τι έγινε και άλλαξε γνώμη;
Μα συμφώνησε το ποσό για τα χρήματα εμφάνισης (appearance money) που δεν ήξεραν ή δεν ήθελαν να πληρώσουν αν και μας έλεγαν ότι δεν υπήρχε τέτοιο πρόβλημα.
Ανακοίνωση ότι δεν θα έρθει βγήκε και κατά τη διάρκεια τους Παγκοσμίου Πρωταθλήματος και σας την παραθέτουμε για να γελάσετε:
Απάντηση σε σειρά δημοσιευμάτων που έκαναν λόγο για αμέλεια των διοργανωτών του «World Athletics Final Thessaloniki 2009» να προσκάλεσουν τον κορυφαίο σπρίντερ όλων των εποχών, Γιουσέιν Μπολτ, στη διοργάνωση του επόμενου μήνα στο Καυτανζόγειο (12-13/9), έδωσε σήμερα με ανακοίνωσή της η Οργανωτική - Εκτελεστική Επιτροπή των Αγώνων.
Η επιτροπή διαψεύδει μεταξύ άλλων ότι αμέλησε να φέρει στη χώρα μας τον άνθρωπο «αστραπή» και μάλιστα αναφέρει ότι υπάρχει σχετική αλληλογραφία που δείχνει ότι έγινε επαφή με τον μάνατζέρ του, αλλά δεν υπήρξε η ανάλογη ανταπόκριση.
Η ανακοίνωση: «Με αφορμή δημοσιεύματα, που αναφέρουν ότι ο αθλητής Γιουσέιν Μπόλτ δεν έχει προσκληθεί να συμμετάσχει στον Παγκόσμιο Τελικό Στίβου Θεσσαλονίκη 2009 της IAAF, που θα πραγματοποιηθεί στις 12 και 13 Σεπτεμβρίου στο Καυτανζόγλειο Στάδιο, από την Οργανωτική - Εκτελεστική Επιτροπή για την διεξαγωγή των Αγώνων "World Athletics Final Thessaloniki 2009" ανακοινώνονται τα εξής: Η Οργανωτική - Εκτελεστική Επιτροπή των Αγώνων "World Athletics Final Thessaloniki 2009" έχει ήδη απευθύνει πρόσκληση στον αθλητή Γιουσέιν Μπόλτ.
Συγκεκριμένα, η σχετική συζήτηση με τον μάνατζερ του αθλητή για τη συμμετοχή του τελευταίου στους Αγώνες της Θεσσαλονίκης έλαβε χώρα τον Ιούλιο στο Παρίσι, κατά την διάρκεια της διεξαγωγής του Golden League, αλλά δεν υπήρξε θετική ανταπόκριση.
Οι προσπάθειες της Οργανωτικής Επιτροπής συνεχίστηκαν κατά τη διάρκεια του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Στίβου στο Βερολίνο.
Υπάρχει, δε, πρόσφατη αλληλογραφία, που αποδεικνύει κάτι τέτοιο και βρίσκεται στη διάθεση των ενδιαφερόμενων, οποιαδήποτε στιγμή το θελήσουν».

Λίγες μέρες μετά από αυτό που διαβάσατε ο «σχιζοφρενής» Ουσέιν Μπολτ άλλαξε άποψη και θα τρέξει, εκτός και αν η Σαγκάι πληρώσει κάτι παραπάνω για μια καλή επίδοση οπότε και θα τους... προτιμήσει.
Προβληματικός είναι ο… αθλητής και όχι άσχετοι αυτοί της Οργανωτικής Επιτροπής.
Όσο για τον ΣΕΓΑΣ, δεν ασχολείται καθόλου. Θα τους δώσει τους κριτές όπως οφείλει και από εκεί και πέρα καμία άλλη εμπλοκή δεν έχει.
Όχι γιατί δεν μπορεί, αλλά επειδή έτσι θέλησε να πράξει η πολιτεία. Και όταν λέμε πολιτεία εννοούμε τον Γιάννη Ιωαννίδη που εκλέγεται στη Θεσσαλονίκη και τον γγΑ Σταύρο Δουβή που νομίζει ότι είναι ένας αγώνας… μπάσκετ.
Ανάλογος περίγελος είχε γίνει η Ελλάδα και το 1990, όταν και πάλι είχε διοργανώσει τον τελικό του γκραν πρι και δεν θα ερχόταν ο Καρλ Λιούις. Για τον ίδιο ακριβώς λόγο. Η λύση βρέθηκε όταν εταιρία αυτοκινήτων αποφάσισε να καλύψει το ποσό (50.000 δολ.) που ήθελε ο Αμερικανός για να εμφανιστεί στο Ολυμπιακό Στάδιο.
Τότε μάλιστα ο τελικός ήταν λίγες ημέρες πριν από την απόφαση της ΔΟΕ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1996 που κέρδισε η Ατλάντα.
Τι κοινό έχουν οι δύο περιπτώσεις;
Και τότε στην κυβέρνηση ήταν η Νέα Δημοκρατία όπως είναι και σήμερα…