Σάββατο 22 Αυγούστου 2009

Την τελευταία… ζαριά έριξαν οι Αμερικάνοι στο Βερολίνο

Η προσπάθεια που κάνουν οι Αμερικανοί για την ανάληψη των Ολυμπιακών Αγώνων στο Σικάγο το 2016 τελειώνει σε περίπου έξι εβδομάδες με την ψηφοφορία της ΔΟΕ.
Αν και όλοι πιστεύουν ότι έχουν χάσει αρκετό έδαφος εξακολουθούν να δίνουν τη μάχη με πιο πρόσφατο σταθμό το Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου στο Βερολίνο. Ουσιαστικά στη Γερμανία είναι ο τελευταίος σταθμός των πόλεων να πλησιάσουν τα μέλη της ΔΟΕ και να τους εξηγήσουν, να τους διαφωτίσουν και στο τέλος να τους πείσουν ότι η δική τους πρόταση είναι η καλύτερη.
Ο Πάτρικ Ράιαν πρόεδρος της επιτροπής διεκδίκησης του Σικάγο δεν πιστεύει όπως είναι αναμενόμενο ότι η Αμερικανική υποψηφιότητα είναι πίσω και θεωρεί ότι στις λεπτομέρειες θα κριθεί η απόφαση. «Πριν από τέσσερα χρόνια, το Παρίσι ήταν φαβορί, όμως το Λονδίνο κέρδισε» υποστηρίζει σε δηλώσεις του στο Associated Press (AP).
Όσο για το Βερολίνο, περίπου 60 από τα 106 μέλη της ΔΟΕ βρέθηκαν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του στίβου, τη δεύτερη μεγαλύτερη διοργάνωση μετά τους Ολυμπιακούς και τέτοιες ευκαιρίες δεν περνούν ανεκμετάλλευτες.
Όμως δεν είναι μόνο οι Αμερικανοί στη Γερμανία. Και οι άλλες πόλεις (Ρίο ντε Τζανέιρο, Τόκιο, Μαδρίτη) έχουν στείλει ομάδες με εκπροσώπους τους για τον ίδιο ακριβώς λόγο.
Πάντως οι ΗΠΑ έριξαν… γέφυρες με τη ΔΟΕ, αναβάλλοντας τα σχέδιά τους για δημιουργία τηλεοπτικού δικτύου, ενώ κρατούν μυστική την εμφάνιση του Μπαράκ Ομπάμα θέματα στα οποία έχει αναφερθεί εκτενώς το greek-olympics και που μπορείτε να δείτε με ένα κλικ:
http://greek-olympics.blogspot.com/2009/08/blog-post_17.html
http://greek-olympics.blogspot.com/2009/08/2016.html