Δευτέρα 3 Αυγούστου 2009

Ρισκάρει 11 για να βγάλει πάνω από 200 εκατ. δολ.

Τον Απρίλιο όπως είχε γράψει το greek-olympics, το Ρίο ντε Τζανέριο βρήκε έναν μεγάλο υποστηριχτή.
Ο Έικε Μπατίστα, πολύ-εκατομμυριούχος, ιδιοκτήτης ορυχείων, ενεργειακών σταθμών, βιομηχανίας χάλυβα και πετρελαϊκής εταιρίας έδωσε στην επιτροπή διεκδίκησης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2016, περίπου 4,5 εκατ. δολ.
Από τότε πέρασαν σχεδόν τέσσερις μήνες, η πρόοδος που έκανε το Ρίο είναι πολύ μεγάλη και από αουτσάιντερ, η πόλη της Βραζιλίας θεωρείται φαβορί.
Αυτή την κρίσιμη ώρα, ο Μπατίστα έρχεται να βάλει και πάλι το χέρι στην τσέπη και δωρίζει ακόμα 6,8 εκατ. που θα χρησιμοποιηθούν για την προβολή της υποψηφιότητας μέχρι τις 2 Οκτωβρίου, ημέρα που τα μέλη της ΔΟΕ θα αποφασίσουν.
Με περιουσία άνω των 20 δις δολ. ο Έικε Μπατίστα θεωρείται από τους μεγαλύτερους επιχειρηματίες της χώρας και φυσικά περιμένει ότι οι εταιρίες του θα βγουν πολλαπλά κερδισμένες σε περίπτωση που το Ρίο κερδίσει το χρίσμα.
Κάπως έτσι άλλωστε παίζεται το παιχνίδι με τις υποψηφιότητες.
Οι υποστηρικτές αγαπούν τη χώρα τους, αγαπούν τα σπορ, αλλά πιο πολύ αγαπούν την… τσέπη τους. Και για να έρθουν τα πολλά λεφτά θα πρέπει να ρισκάρουν.
Γιατί ρίσκο θεωρείται μία χορηγία άνω των 11 εκατ. δολ. από έναν και μόνο άνθρωπο, όσα λεφτά και αν έχει.
Θα αναρωτηθείτε, τι είναι 11 εκατ. δολ. για έναν άνθρωπο με περιουσία άνω των 20 δις δολ.;
Τίποτε.
Όσο για το κέρδος;
Αν αναλογιστεί κανείς ότι το σύνολο των έργων, αθλητικών, υποδομής και οργάνωσης ξεπερνά τα 20 δις δολ, τότε ακόμα και το 1% να πάρει ο Μπατίστα μιλάμε για 200 εκατ. δολ., δηλαδή 20 φορές περισσότερα από τη χορηγία.
Αυτές είναι δουλειές!!!