Τρίτη 28 Απριλίου 2009

Με… μισθοφόρους από τις ΗΠΑ κάνουν ομάδα μπάσκετ

Η στρογγυλή θεά έχει στο «νησί» τον πρώτο λόγο. Όταν βλέπουν μπάλα οι Βρετανοί κάτι παθαίνουν.
Βέβαια αυτό δεν ισχύει για όλες τις… μπάλες. Μόνο η ποδοσφαιρική τους φέρνει αισθήματα και συγκινήσεις.
Όλες οι άλλες τους αφήνουν παγερά αδιάφορους.
Ακόμα και αυτή του… μπάσκετ.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που ενώ έχουν πρωταθλητές, σε αθλήματα εκτός ποδοσφαίρου, όπως ο στίβος, η κωπηλασία, η πυγμαχία, ακόμα και το μπάντμιντον με το μπάσκετ δεν έχουν καμία απολύτως σχέση.
Ή τουλάχιστον δεν είχαν σχέση μέχρι που ανέλαβαν αν διοργανώσουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2012. Για τις… ανάγκες των Ολυμπιακών δημιούργησαν ομάδα και μάλιστα θα τη δούμε και σε τουρνουά το καλοκαίρι στην Ο2 αρένα.
Η ομάδα που έφτιαξαν αποτελείται από αρκετούς Βρετανούς όμως δεν λείπουν και οι… μισθοφόροι από την άλλη πλευρά τους Ατλαντικού τις ΗΠΑ.
Δύο παίχτες από το NBA το κορυφαίο πρωτάθλημα στον κόσμο θα έχει η ομάδα της Βρετανίας και έναν από τον Καναδά.
Οι Μπεν Γκόρντον (αριστερά) και Λουόλ Ντενγκ που αγωνίζονται στο «Chicago Bulls» δηλώθηκαν Βρετανοί και θα τους δούμε τόσο στο Ευρωπαϊκό όσο και στους Ολυμπιακούς σε μερικά χρόνια. Ο τρίτος είναι ο Ποπς Μένσα-Μπονσού που παίζει στο Τορόντο, ενώ στην ομάδα είναι και ένας παίχτης του Άρη Θεσσαλονίκης ο Άντι Μπετς.
Πάντως οι Βρετανοί θεωρούν ότι έχουν μία από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη και ελπίζουν ότι στο Ευρωπαϊκό θα βρεθούν ψηλά μέσα στην 5άδα, πάντα φυσικά με τις ενισχύσεις από της ΗΠΑ.