Τρίτη 7 Απριλίου 2009

Πόσα θέλετε να μας τρελάνετε !!!

Όταν όλος ο κόσμος ασχολείται με σοβαρά θέματα γύρω από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, όταν όλες οι χώρες σχεδιάζουν πως θα προετοιμάσουν καλύτερα τους αθλητές τους, η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή συνεδρίασε για να μοιράσει συγχαρητήρια για τις επιτυχίες στο πόλο, το βόλεϊ και τη γυμναστική.
Μοιάζει κάτι σαν ανέκδοτο.
Δεν λέμε καλές είναι οι ευχές και τα μπράβο, όμως δεν μας είπαν πόσα είναι τα χρήματα για της προετοιμασίας για τα δύο αυτά αθλήματα, ούτε βέβαια και για τα υπόλοιπα.
Επίσης το άλλο σοβαρό θέμα που απασχόλησε την Ολομέλεια ήταν το γεγονός ότι δεν έγιναν επεισόδια στον τελικό του βόλεϊ ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, τελικό που αρχικά ήταν να διεξαχθεί στην Πάτρα, όμως μετά από το ξύλο που έπεσε εκεί αναβλήθηκε. Παραδέχτηκαν με αυτόν τον τρόπο ότι η ηρεμία στις διεξαγωγή ενός αγώνα είναι... είδηση.
Για το ξύλο που έπεσε έξω στο ΟΑΚΑ μετά τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις του Παναθηναϊκού, ούτε… κουβέντα. Σα να μην έγινε τίποτα!

Βέβαια η υπόθεση «επεισόδια» και «βία στον αθλητισμό» είναι δουλειά της Πολιτείας και όχι της Ολυμπιακής Επιτροπής που επιτέλους θα πρέπει να αρχίσει να δείχνει το νέο της πρόσωπο, μακριά από την ανυπαρξία και την… αδυναμία.
Πέρασαν ήδη δύο μήνες από την ανάληψη των καθηκόντων των νέων μελών και ακόμα δεν έχουμε δει όχι μόνο έργα, αλλά ούτε και… σχέδια.
Διαβάστε την ανακοίνωση της ΕΟΕ: «Ο αγώνας που έγινε το περασμένο Σάββατο 4 Απριλίου στο κλειστό του Παλαιού Φαλήρου αποτέλεσε γιορτή για το άθλημα, που τη χάρηκαν, όχι μόνο οι αθλητές και οι άνθρωποι του αθλητισμού, αλλά κυρίως, ο απλός φίλαθλος κόσμος, οι γυναίκες και τα παιδιά, που απόλαυσαν έναν αγώνα - διαφήμιση και για τις ομάδες που συμμετείχαν και για το βόλει, αλλά και για τον ελληνικό αθλητισμό.
Η Ε.Ο.Ε εκφράζει την πίστη, ότι η άρτια διοργάνωση του τελικού Κυπέλλου από την Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης όχι μόνο προάγει τις αξίες του Ολυμπισμού και του ευ αγωνίζεσθαι, αλλά αποδεικνύει ότι μπορούν να υλοποιηθούν ρηξικέλευθες πρωτοβουλίες που στοχεύουν στην καταπολέμηση της βίας, αρκεί να υπάρχει βούληση από τους ανθρώπους του αθλητισμού.
Παράλληλα καλεί όλους τους συλλόγους, να συμβάλλουν με δηλώσεις αλλά και με πράξεις στον κοινό στόχο που δεν είναι άλλος, από το να σταματήσει να αμαυρώνεται ο ελληνικός αθλητισμός, από εικόνες βίας και επεισοδίων»
«Ταυτόχρονα η Ολομέλεια της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής διατρανώνει προς κάθε κατεύθυνση, ότι όπως έχει δηλώσει από την πρώτη ημέρα της θητείας της, θα συνεχίσει να στέκεται αρωγός σε οποιαδήποτε απόφαση στοχεύει στον αποκλεισμό των επεισοδίων και των κρουσμάτων βίας, από όλους τους χώρους άθλησης, στέλνοντας σαφέστατο μήνυμα ότι ο αθλητισμός δεν χωρίζει, αλλά ενώνει».
Χωρίς διαγωνισμό!!!
Εκτός από τα συγχαρητήρια ανανεώθηκε με συνοπτικές διαδικασίες η χορηγία της Adidas μέχρι και το 2012, χωρίς διαγωνισμούς και άλλα τέτοια, ενώ αποφασίστηκε να δηλώσουν 600 αθλητές για τους Μεσογειακούς Αγώνες το καλοκαίρι στην Πεσκάρα. Αγώνες που είναι σε…δέκατη μοίρα, απουσιάζουν τα πρώτα και δεύτερα ονόματα κάθε χώρας, ενώ ακόμα και στο στίβο πριν από τέσσερα χρόνια είδαμε πολλά αγωνίσματα στο στίβο να γίνονται με 3, 4 ή 5 αθλητές.
Όσο για τις δυσκολίες που έχουν οι ομοσπονδίες στα οικονομικά έγινε μία γενική κουβέντα που δεν πρόκειται να καταλήξει πουθενά.