Πέμπτη 2 Απριλίου 2009

Οι καυτερές πιπεριές διπλασίασαν την ποινή του

Έφαγε καυτερές πιπεριές, τσίλι δηλαδή, και μετά του έδωσαν παυσίπονο για τις καούρες. Αποτέλεσμα να τιμωρηθεί με αποκλεισμό 8 μηνών, διπλάσιο χρόνο απ’ ότι η αρχική ποινή.
Το Διεθνές Αθλητικό Δικαστήριο (CAS) τιμώρησε με οχτώ μήνες τον Γερμανό αναβάτη Κρίστιαν Άχλμαν καθώς και το άλογό του «Κόστερ» (φωτό), επειδή βρέθηκε η απαγορευμένη ουσία καψαϊκίνη που ανακουφίζει από πόνους το άλογο.
Ο έλεγχος έγινε στο Πεκίνο στους Ολυμπιακούς Αγώνες και η αρχική τιμωρία ήταν τέσσερις μήνες.
Ο 34χρονος αθλητής προσέφυγε στο CAS με την ελπίδα όχι μόνο να μειωθεί η ποινή του, αλλά να αθωωθεί, όμως οι δικαστές είχαν αντίθετη άποψη.

Τώρα θα πρέπει να περιμένει μέχρι τις 20 Απριλίου που συμπληρώνονται οι 8 μήνες για να επιστρέψει στην ενεργό δράση, ενώ θα ακυρωθεί και από τους αγώνες που είχε πάρει μέρος το τελευταίο διάστημα πιστεύοντας ότι η ποινή του έληξε το Δεκέμβριο, καθώς και στους Ολυμπιακούς.
Βλέπετε… κόλπα οι αθλητές για να βελτιώσουν τις επιδόσεις τους δεν χρησιμοποιούν μόνο για τον εαυτό τους, στην ιππασία καθοριστικό ρόλο στο αποτέλεσμα παίζει το άλογο και το… βοηθούν ώστε να αυξήσει την απόδοσή του.