Τετάρτη 8 Απριλίου 2009

'Επιασαν τις... άκρες Κυριακού και Καπράλος

Αυτή πραγματικά είναι είδηση. Ο Μίνωας Κυριακού μετά από δύο μήνες, τόσο διάστημα μεσολάβησε από την ήττα του στις εκλογές της ΕΟΕ, συναντήθηκε με τον Σπύρο Καπράλο.
Σε... ουδέτερο έδαφος στη γγΑ, μακριά ο ένας από τον άλλο όπως φαίνεται άλλωστε και στη φωτογραφία.
Όλα αυτά στο περιθώριο της επίσκεψης του Αμάρ Ανταντί, προέδρου της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων (ΔΕΜΑ), στην οποία ο Κυριακού είναι γενικός γραμματέας, στον Γιάννη Ιωαννίδη.

Αντικείμενο της συζήτησης με τον κ. Καπράλο δεν ήταν άλλο από τις εκλογές στη ΔΕΜΑ που θα διεξαχθούν το καλοκαίρι στην Πεσκάρα, ενώ με τον υφυπουργό Πολτισμού η διοργάνωση των Μεσογειακών Αγώνων στο Βόλο το 2013.
Πέρασαν τέσσερα χρόνια από την Αλμερία (2005) όπου εκλέχθηκε ο Τυνήσιος παράγοντας και θέλει την επανεκλογή του. Η Ελληνική πλευρά δήλωσε ότι θα τον στηρίξει όμως δεν άνοιξαν τα χαρτιά τους σε ότι αφορά τη θέση του γραμματέα της ΔΕΜΑ που παραδοσιακά κατέχει Έλληνας και στην οποία θα υπάρξει όπως λένε οι πληροφορίες διαδοχή.
Επικρατέστερος ο Μανώλης Κατσιαδάκης. Αν και ακόμα είναι πολύ νωρίς ο γενικός γραμματέας της ΕΟΕ ήθελε τη θέση στη ΔΕΜΑ από το 2005, όμως την τελευταία στιγμή πριν από την απόφαση της ΕΟΕ προτάθηκε τελικά ο Μίνωας Κυριακού. Πάντως στην Αλμερία δόθηκε μεγάλη μάχη για να καταφέρει να εκλεγεί από μία ομάδα συμβούλων που έφτασε εκεί πέντε μέρες πιο πριν και έκανε όλες τις απαραίτητες ενέργειες.
Τώρα σε ότι αφορά τους Μεσογειακούς Αγώνες στο Βόλο το 2013 όπου συμμετέχει και η πόλη της Λάρισας, ο κ. Ανταντί ανέφερε ότι υπάρχουν καθυστερήσεις και ότι θα πρέπει να κινηθούν γρηγορότερα ώστε όλα να είναι έτοιμα στην ώρα τους και να μην έχουμε τις καθυστερήσεις των Ολυμπιακών Αγώνων.
Πάντως αν και η ΕΟΕ είναι εκτός από τη διαδικασία διοργάνωσης το θετικό ήταν ότι στη συνάντηση παραβρέθηκε ο Γιάννης Ιωαννίδης, που έχει την ευθύνη καθώς και η Φάνη Πετραλιά, υπουργός Απασχόλησης η οποία μέσα από τον ΟΕΚ θα κατασκευάσει το Μεσογειακό χωριό. Ελπίζουμε πάντα ότι θα είναι καλύτερο από το Ολυμπιακό που είναι γεμάτο κακοτεχνίες.
Τέλος το παρόν έδωσαν ακόμα ο γγΑ Σταύρος Δουβής, ο πρόεδρος της ΔΟΑ Ισίδωρος Κούβελος που ηγήθηκε της διεκδίκησης των Αγώνων, ο Α` αντιπρόεδρος Παύλος Κανελλάκης, ο Β` αντιπρόεδρος Θανάσης Βασιλειάδης, ο ταμίας Αντώνης Νικολόπουλος, ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας Δημήτρης Χατζημιχάλης.