Δευτέρα 6 Απριλίου 2009

«Κρατούσαν» τη Νάντια Κομανέτσι για το… τέλος

Ήταν το μεγαλύτερο ταξίδι στο… Σικάγο μετά από αυτό των «Blue Brothers». Είχε διάρκεια περίπου 11 ώρες και έκαναν 12 στάσεις.
Πρόκειται για την επίσκεψη των μελών της ΔΟΕ στην αμερικανική πόλη που είναι υποψήφια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2016.
Εδώ και τρεις ημέρες οι αμερικανοί έχουν… σαλπίσει επιστράτευση και όπως φαίνεται από τα προηγούμενα άρθρα του greek-olympics.blogspot.com μέχρι και ο πρόεδρος Ομπάμα τους έστειλε βιντεοσκοπημένο μήνυμα, ενώ μετά ακολούθησαν συναντήσεις με την Όπρα Γουίνφρεϊ, τον Μάικλ Τζόρνταν και τον Γκρεγκ Λουγκάνις.

Ο Λουγκάνις ήταν ο πρώτος σταρ του αθλητισμού που περίμενε τα μέλη της ΔΟΕ στην πρώτη τους στάση, ενώ για το τέλος υπήρχε ακόμα ένα.
Ήταν η Νάντια Κομανέτσι.
Το κορίτσι που πήρε το πρώτο 10άρι στη γυμναστική έδωσε το παρόν μαζί με τον σύζυγό της Μπαρτ Κόνερ (φωτό) επίσης χρυσό ολυμπιονίκη στο άθλημα και ακολουθώντας την ίδια επικοινωνιακή γραμμή με τον πρόεδρο Ομπάμα εστίασε και αυτή στην πολιτισμικότητα του Σικάγο, γεγονός που θα κάνει και τους αθλητές να νιώθουν πιο άνετα.
Πάντως αρκετό χρόνο στην περιήγηση των εγκαταστάσεων και των χώρων που θα γίνουν οι Ολυμπιακοί αν τους αναλάβουν διέθεσαν στο εκθεσιακό κέντρο ΜακΚόρμικ στο οποίο σχεδιάζουν να διοργανώσουν 11 Ολυμπιακά και 8 παρα-Ολυμπιακά αθλήματα. Το συγκεκριμένο κέντρο είναι ένα από τα ατού της υποψηφιότητας αφού σχεδόν τα μισά αθλήματα θα είναι στον ίδιο χώρο.