Τετάρτη 29 Απριλίου 2009

Το Μπαχρέιν χάνει το χρυσό, αυτοί είναι οι "6" του Πεκίνου

Απάντηση στο ερώτημα που διατυπώσαμε το μεσημέρι μας ήρθε από το Μπαχρέιν. Ο πρώτος αθλητής που κερδίζει μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες στην ιστορία της χώρας Ρασίντ Ραμζί (φωτό getty images) έχει κάνει χρήση της ερυθροποιητίνης CERA.
Ο σεϊχης Αχμέντ μπιν Χαμάντ αλ-Χαλιφά, πρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής του Μπαχρέιν ανακοίνωσε ότι: «Η εθνική Ολυμπιακή Επιτροπή έλαβε αλληλογραφία από τη ΔΟΕ, με την οποία την ενημέρωνε ότι στις 19 Φεβρουαρίου το δείγμα ενός ελέγχου, στον οποίο υποβλήθηκε ο αθλητής της, Ρασίντ Ραμζί, βρέθηκε θετικό στην απαγορευμένη ουσία EPO CERA».
Ο Ραμζί, νικητής στα 1.500μ. στο Πεκίνο θα πάει στο Παρίσι για το άνοιγμα και του δευτέρου δείγματος και την επιβεβαίωση. Αν και αυτό είναι θετικό – όπως αναμένεται – τότε το χρυσό μετάλλια θα πάρει ο Κενυάτης Ασμπέλ Κιπρούτο Κίπροπ, το αργυρό θα πάει στο Νεοζηλανδό Νίκολας Γουίλις, ενώ στο βάθρο ανεβαίνει μετά από περίπου 10 μήνες ο Γάλλος Μεχντί Μπααλά που ήταν τέταρτος.
Ο Ρασίντ Ραμζί είχε κερδίσει το 2005 στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου 800μ. και 1.500μ. και μαζί τον Ιταλό Νταβίντε Ρεμπελίν που δεν παραδέχεται ότι είχε κάνει χρήση είναι οι δύο αθλητές που κέρδισαν μετάλλια στο Πεκίνο. Ακόμα τέσσερις "πιάστηκαν" με τον επανέλεγχο της ΔΟΕ που όμως δεν κέρδισαν μετάλλια.
Η Αθανασία Τσουμελέκα (9η στο βάδην) είναι στους υπόλοιπους τέσσερις μαζί με τον Γερμανό ποδηλάτη Στέφαν Σουμάχερ, σύμφωνα με τα διεθνή πρακτορεία.
Μένει να δούμε τις επόμενες ώρες ή μέρες ποιοί είναι οι άλλοι δύο για να συμπληρωθεί η 6άδα.
Στις 19.40 πληροφορηθήκαμε ότι η Βάνια Πέρισιτς από την Κροατία (800μ.) είναι η πέμπτη της... παρέας. Το... παζλ ολοκληρώθηκε στις 20.05 με την έκτη, την αρσιβαρίστρια από τη Δομινικανική Δημοκρατία Γιουντέλκις Μαρινταλίν (53κ.).