Κυριακή 22 Μαρτίου 2009

Η ανικανότητα της Πολιτείας και τα «κούφια λόγια» της ΕΟΕ

Όταν ξεκίνησε τη θητεία της, η νέα διοίκηση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής είχε θέσει ως στόχο την καταπολέμησης της βίας, ενός φαινομένου που λαμβάνει στη χώρα μας ανησυχητικές διαστάσεις.
Τα κρούσματα σε όλα τα αθλήματα – τα ομαδικά – είναι συνεχή και τίποτε δεν έχει γίνει. Ούτε μία δημόσια πρόταση, ούτε μία συνάντηση με την πολιτειακή ηγεσία για το θέμα, ούτε μία ημερίδα.
Τίποτε.
Σήμερα, η κατάσταση ξέφυγε. Το ΟΑΚΑ μετατράπηκε σε πεδίο μάχης.
Για ποιο λόγο;
Μα πολύ απλά βρέθηκαν την ίδια ώρα οπαδοί του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ και έκαναν τα… γνωστά. «Έπαιξαν ξύλο» μετά τον αγώνα βόλεϊ του Παναθηναϊκού και πριν από τον ποδοσφαιρικό αγώνα της ΑΕΚ.

Και όλα αυτά όταν όλοι οι… απλοί άνθρωποι είχαν ζητήσει να αλλάξει η ώρα του ποδοσφαιρικού αγώνα. Αφού δεν μπορούν και είναι ανίκανοι να σταματήσουν τα επεισόδια τώρα θα έπρεπε να μην συναντηθούν.
Η Ολυμπιακή Επιτροπή για να επιστρέψουμε στην αρχή έμεινε και θα εξακολουθήσει να μένει στα λόγια.
Και αυτό γιατί πολύ απλά δεν μπορούν να κάνουν τίποτε. Τα λόγια περί «Ολυμπιακού Πνεύματος» και άλλα τέτοια, δεν βρίσκουν πεδίο στους οπαδούς, αλλά το χειρότερο είναι δεν βρίσκουν πεδίο ούτε και στην Πολιτεία.
Η αλήθεια είναι ότι η καταπολέμηση της βίας δεν είναι αντικείμενο της ΕΟΕ, όμως όταν εξαγγέλλεις πρωτοβουλίες κάτι θα πρέπει να κάνεις…
Αλλιώς θα πούμε είναι καλύτερα να… μασάς παρά να μιλάς!

Το ότι οι χούλιγκαν χτύπησαν τη γυναίκα του Γιαννακόπουλου και έκαψαν το αυτοκίνητό της μόνο ως πράξη δειλίας μπορεί να ερμηνευτεί, ενώ από την άλλη η αστυνομία παραμένει… θεατής.
Αυτή είναι η σωστή λέξη για όλους εμάς όταν αντί να προλαμβάνει η αστυνομία, ακολουθεί τα γεγονότα και πηγαίνει στο σημείο κατόπιν εορτής.
Και αφού η Πολιτείας δεν μπορεί να κάνει τίποτε, τότε δεν θα πρέπει και η ΕΟΕ να μιλάει για θέμα εκτός αρμοδιότητας. Έτσι και αλλιώς κανείς δεν υπολογίζει την ΕΟΕ. Είναι έναν οργανισμός που τα κόμματα παίζουν παιχνίδια ως προς τις επιλογές των προσώπων με σκοπό τη νίκη στις εκλογές και τίποτε άλλο.
Να δείτε που και αυτή η τετραετία θα περάσει χωρίς έργο όπως και η προηγούμενη.
Για να κερδίσει το χαμένο κύρος η ΕΟΕ θα πρέπει ο Σπύρος Καπράλος να αλλάξει ρώτα και φυσικά συνεργάτες.