Σάββατο 7 Μαρτίου 2009

Ρεβάνς από τους Τζαμαϊκανούς στα σπριντ θέλουν οι ΗΠΑ

Μπορεί οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Πεκίνο να είναι παρελθόν, μπορεί να έχουν περάσει αρκετοί μήνες, όμως οι Αμερικανοί, ακόμα δεν έχουν… χωνέψει ότι όχι απλά έχασαν τα πρωτεία στα σπρίντ από τους Τζαμαϊκανούς στα 100μ. και τα 200μ., αλλά κατατροπώθηκαν.
Η μικρή χώρα της Καραϊβικής που σε όλους εμάς φαντάζει ως εξωτικός προορισμός για διακοπές και χαλάρωση με επικεφαλής του Ουσέν Μπολτ (φωτό) διέλυσε αγωνιστικά και ψυχολογικά τους Αμερικανούς που μπορεί να κερδίζουν δεκάδες μετάλλια σε κάθε διοργάνωση Ολυμπιακών Αγώνων, αλλά αυτό που τους απασχολεί είναι τα 100μ.
Το ερώτημα λοιπόν απλό: «Ποια από τις δύο χώρες, ΗΠΑ ή Τζαμάικα έχει τους καλύτερους σπίντερ».

Και για να βρουν την απάντηση θέλουν να διοργανώσουν μία συνάντηση με αθλητές των χωρών σε εννέα αγωνίσματα των σπρίντ. Την αποκάλυψη έκανε ο Νταγκ Λόγκαν εκτελεστικός διευθυντής της Αμερικανικής Ομοσπονδίας που διευκρίνισε ότι κάθε κούρσα θα έχει μόνο δύο αθλητές, έναν από κάθε χώρα.
Η συνάντηση ενδέχεται να γίνει τον Μάιο ή τον Ιούνιο αν φυσικά την εγκρίνει η Διεθνής Ομοσπονδία Στίβου (IAAF) – για να είναι επίσημη – και την αποδεχτούν οι Τζαμαϊκανοί.
Βλέπετε οι ΗΠΑ μπορεί στο Πεκίνο να κατέκτησαν συνολικά 110 μετάλλια, τα περισσότερα από κάθε άλλη χώρα, όμως τα 15 στο στίβο θεωρούνται «φτωχή συγκομιδή» ειδικά αν αναλογιστεί κανείς ότι μόλις τέσσερα ήταν χρυσά (400μ. Α, 400μ. εμπ. Α, 100μ. εμπ. Και δέκαθλο).
Η Τζαμάικα μόνο στο στίβο κέρδισε μετάλλια. Αν και υστερεί κατά τέσσερα από τις ΗΠΑ, κέρδισε 11, η παρουσία της συζητήθηκε. Ο Ουσέν Μπολτ κέρδισε 100μ., 200μ. και 4Χ100μ. με παγκόσμια ρεκόρ – ασύλληπτα για πολλούς – ενώ κυρίαρχες ήταν και οι γυναίκες στα 100μ. όπου πήραν τρία μετάλλια (ένα χρυσό και δύο αργυρά), δύο στα 200μ. (χρυσό και χάλκινο), χρυσό στα 400μ. εμπ., αργυρό στα 400μ. και χάλκινο στα 4Χ400μ.