Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Στάση «Πύρρος Δήμας» στο Μετρό το Λονδίνο

Ο ένας και μοναδικός Πύρρος Δήμας με τρία χρυσά μετάλλια και ένα χάλκινο σε τέσσερις Ολυμπιακές διοργανώσεις από το 1992 έως και το 2004 είναι μεταξύ των 362 ολυμπιονικών που το όνομά τους γίνεται στάση σε σταθμό του Λονδρέζικου Μετρό.
Οι Βρετανοί βρίσκονται στην τελική ευθεία της διοργάνωσης που είναι σε μερικούς μήνες με την Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας στις 10 Μαϊου στην Αρχαία Ολυμπία. Φυσικά η επιλογή του Πύρρου αποτελεί εκτός από τιμή και αναγνώριση της μεγάλης προσφοράς του Έλληνα ολυμπιονίκη ενώ στάση απέκτησαν και άλλοι κορυφαίοι αθλητές όπως ο Φέρεντς Πούσκας, ο Λιονέλ Μέσι, ο Σάμιουελ Ετό στην γαμμή που οδηγεί στο Γουέμπλεϊ.
Ο σταθμός Βικτώρια θα φέρει το όνομα του Ουσέιν Μπόλτ, ενώ ο Πύρρος θα είναι στη γραμμή που οδηγεί στο κλειστό γυμναστήριο της άρσης βαρών δύο στάσεις πριν τον τερματικό σταθμό που φέρει το όνομα του Βασίλη Αλεξέϊ.

Read More......

Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Και νέες μειώσεις στις επιχορηγήσεις των ομοσπονδιών

Οι περικοπές στους προϋπολογισμούς των αθλημάτων θα συνεχιστούν και φέτος. Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ανακοίνωσε ότι η επιχορήγηση για την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή θα είναι 1.500.000 ευρώ, ενώ από τον ΟΠΑΠ έχει ή θα εισπράξει πόσό ακόμα 5.000.000 για την προ-ολυμπιακή προετοιμασία και την Ολυμπιακή Ομάδα που θα πάρει μέρος στο Λονδίνο το καλοκαίρι.
Όπως βλέπετε και στον πίνακα οι μειώσεις θα είναι της τάξης του 10% σε σέση με το 2011 που ήταν μειωμένες επίσης κατά 10% σε σχέση με το 2010. Οι προϋπολογισμοί που αναφέρονται στις 8 ομοσπονδίες έχιν χαρακτήρα προέγκρισης. Η τελική έγκριση θα δοθεί μετά τον έλεγχο των απολογισμών των Ομοσπονδιών για το οικονομικό έτος 2011, που θα γίνει από τη Γενική Διεύθυνση Οικονομικών του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού. Η οριστική έγκριση των προϋπολογισμών του 2012 θα γίνει εντός του Απριλίου του 2012, με το δεδομένο ότι η προθεσμία υποβολής των απολογισμών εκπνέει στις 31/3/2012.

Read More......

Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Ο Γιαννιώτης πρώτος λαμπαδηδρόμος στην Αφή για τους Ολυμπιακούς του 2012

Στις 10 Μαϊου θα γίνει η Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας για τους 30ούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνο στην Αρχαία Ολυμπία. Όμως οι Βρετανοί θα την παραλάβουν επτά ημέρες αργότερα στο Παναθηναϊκό Στάδιο, αφού θα έχει διανύσει στη χώρα μας 3.000 χιλιόμετρα, θα περάσει από 43 πόλεις και θα την μεταφέρουν 500 λαμπαδηδρόμοι.
Πρώτος δρομέας ο παγκόσμιος πρωταθλητής της κολύμβησης ανοιχτής θαλάσσης, Σπύρος Γιαννιώτης. Πρωθιέρια η Ινώ Μενεγάκη και χορογράφος η Άρτεμις Ιγνατίου μαθήτρια της μαρίας Χορς που έχει αποσυρθεί.
Σε συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, ο πρόεδρος, Σπύρος Καπράλος, και το μέλος της, καθώς και πρόεδρος και της επιτροπής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, Σπύρος Ζαννιάς έδωσαν αναλυτικά στοιχεία τόσο για τη λαμπαδηδρομία, τις παράλληλες εκδηλώσεις που θα την πλαισιώσουν, όσο και το κόστος που θα καλυφθεί από χορηγίες χωρίς να επιβαρυνθεί στο ελάχιστο το δημόσιο.
To πρόγραμμα της λαμπαδηδρομίας:
1η ΗΜΕΡΑ (10-5-12)
ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ (ΑΦΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ) – ΠΥΡΓΟΣ – ΑΜΑΛΙΑΔΑ – ΑΡΧΑΙΑ ΗΛΙΔΑ – ΚΟΡΟΙΒΟΣ – ΓΑΣΤΟΥΝΗ – ΛΕΧΑΙΝΑ – ΚΟΡΙΝΘΟΣ – ΠΕΙΡΑΙΑΣ
(ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΩΣ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ ΚΡΗΤΗΣ)
2η ΗΜΕΡΑ (11-5-12)
ΚΙΣΣΑΜΟΣ – ΧΑΝΙΑ – ΡΕΘΥΜΝΟ – ΚΝΩΣΣΟΣ – ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ – ΜΑΛΙΑ – ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ – ΗΡΑΚΛΕΙΟ
(ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΩΣ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ)
3η ΗΜΕΡΑ (12-5-12)
ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΠΑΤΡΑ – ΡΙΟ – ΑΜΦΙΛΟΧΙΑ – ΒΟΝΙΤΣΑ – ΠΡΕΒΕΖΑ – ΠΑΡΓΑ – ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ – ΙΩΑΝΝΙΝΑ.
4η ΗΜΕΡΑ (13-5-12)
ΙΩΑΝΝΙΝΑ – ΚΟΖΑΝΗ – ΒΕΡΟΙΑ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΚΑΒΑΛΑ
5η ΗΜΕΡΑ (14-5-12)
ΚΑΒΑΛΑ – ΚΟΜΟΤΗΝΗ – ΚΗΠΟΙ (ΣΥΝΟΡΙΑΚΟ ΦΥΛΑΚΙΟ)– ΦΕΡΕΣ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ – ΞΑΝΘΗ – ΔΡΑΜΑ
6η ΗΜΕΡΑ (15-5-12)
ΔΡΑΜΑ – ΑΛIΣΤΡΑΤΗ - ΣΕΡΡΕΣ – ΚΑΤΕΡΙΝΗ – ΛΑΡΙΣΑ – ΒΟΛΟΣ – ΛΑΜΙΑ
7η ΗΜΕΡΑ (16-5-12)
ΛΑΜΙΑ – ΧΑΛΚΙΔΑ – ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ – ΠΕΙΡΑΙΑΣ - ΑΘΗΝΑ – ΑΚΡΟΠΟΛΗ
8η ΗΜΕΡΑ (17-5-12)
ΑΚΡΟΠΟΛΗ – ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΚΡΟΠΟΛΕΩΣ – ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ – ΖΑΠΠΕΙΟ –
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ ΣΤΑΔΙΟ (ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ)

Read More......

Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Κέρινο ομοίμωμα της Πατουλίδου για τα 20 χρόνια από τη Βαρκελώνη

Συμπληρώνοντια φέτος 20 χρόνια από τη νίκη της Βούλας Πατουλίδου στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βαρκελώνης. Το ημερολόγιο έδειχνε 6 Αυγούστου 1992 όταν το κορίτσι από τον Τριπόταμο Φλωρίνης κόντρα στα προγνωστικά κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στα 100μ. με εμπόδια.
Ο άθλος της Βούλας που άνοιξε το δρόμο για την άνοιξη του Ελληνικού στίβου και μία σειρά από διακρίσεις και μετάλλια και άλλων αθλητών που πίστεψαν στον ευατό τους. Το σύνθημα ότι οι έλληνες αθλητές δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τους ξένους, δεν υστερούν κυριαρχούσε εκείνη την περίδιο.
Φέτος λοιπόν, 20 χρόνια μετά, η Βούλα Πατουλίδου, η πρώτη γυναίκα που κέρδισε χρυσό μετάλλιο σε Ολυμπιακούς, θα μπει στο ελληνικό κλαμπ προσωπικοτήτων που διαθέτουν κέρινο ομείωμα στο μουσείο της Ελευθερούπολης. Ο Θόδωρος Κοκκινίδης αποτυπώνει τη στιγμή του βάθρου με τημ Ελληνική Σημαία και το αρκουδάκι στα χέρια.
Το ομείωμα θα τοποθετηθεί δίπλα σε αυτά του Κωνσταντίνου Καραμανλή, της Μελίνας Μερκούρη, Αλίκης Βουγιουκλάκη, και άλλων.
Συγκινημένη δηλώνει η Βούλα: «Μου έχουν πάρει μέτρα για δόντια, ρουθούνι, στόμα και τρόμαξα λίγο! Στον πηλό είσαι τελείως διαφορετικός. Λες, όντως, αυτό που αντικρίζω, είμαι εγώ; Το να βλέπεις τον εαυτό σου ακίνητο και χαμογελαστό, μεγαλώνει την ευθύνη του πώς θα πρέπει να φέρεσαι, το πώς να προσφέρεις σε μια κοινωνία που σχεδόν σου τα έχει δώσει όλα».

Read More......

Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Το κύπελλο του Σπύρου Λούη σε δημοπρασία

Ένα ασημένιο κύπελλο που απονεμήθηκε στον Έλληνα μαραθωνοδρόμο Σπύρο Λούη μετά τη νίκη του στους πρώτους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες το 1896 θα βγει σε δημοπρασία στο Λονδίνο από τον εγγονό του.
Ο οίκος δημοπρασιών Κρίστις ανακοίνωσε ότι η αξία του ασημένιου κυπέλλου ύψους 15 εκατοστών εκτιμάται μεταξύ 120.000 και 160.000 λιρών (143.000 έως 190.000 ευρώ).
Ανέφερε ακόμη ότι αυτό το κύπελλο θα είναι το κεντρικό κομμάτι της δημοπρασίας που θα πραγματοποιηθεί στις 18 Απριλίου, μόλις τρεις μήνες πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων στο Λονδίνο, ενώ στην ίδια δημοπρασία θα παρουσιαστούν αυθεντικές αφίσες και δάδες των Ολυμπιακών Αγώνων. Η νίκη του Σπύρου Λούη θυμίζουμε ότι έγινε στις 10 Απριλίου 1896.
«Αυτό είναι μάλλον ένα από τα πιο εντυπωσιακά αντικείμενα των αναμνηστικών από τους Ολυμπιακούς Αγώνες που έχουμε δει», δήλωσε η Νικολέτ Τόμκινσον, ειδική του Κρίστις. Πάντως, ο οίκος διέψευσε ότι η οικογένεια του Σπύρου Λούη αναγκάστηκε να πουλήσει το ασημένιο κύπελλο, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, σημειώνοντας ότι η πρώτη επικοινωνίας τους για το θέμα ήταν «πριν πολλά χρόνια».
Εξάλλου, ο Κρίστις αναφέρθηκε στις δηλώσεις του εγγονού του Σπύρου Λούη, που ονομάζεται επίσης Σπύρος. Έχει πει ότι έλαβε την απόφαση να βγάλει σε δημοπρασία το κύπελλο, αδυνατώντας να αποφασίσει σε ποιον από τους δύο γιους του θα το δώσει. «Θα είναι αδύνατο να μοιράσουμε το κύπελλο στα δύο, οπότε αποφάσισα ότι το πιο λογικό θα ήταν να το βγάλω σε δημοπρασία και να χρησιμοποιήσω τα έσοδα για να διασφαλίσω το μέλλον της οικογένειάς μου», εξήγησε.
Αντίγραφο του κυπέλλου αυτού υπάρχει στη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή στη Λοζάννη.

Read More......

Το γκολφ επιστρέφει στους Ολυμπιακούς

Το γκολφ επιστρέφει στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Το 1904 ήταν η τελευταία φορά που το άθλημα διεξήχθη σε Ολυμπιακούς στο Σεντ Λούις όμως θα το ξαναδούμε το 2016 στο Ρίο ντε Τζανέιρο.
Το γήπεδο του γκολφ θα κατασκευταστεί σε απόσταση πέντε χιλιομέτρων από το Ολυμπιακό Χωριό και μετά από τους αγώνες όλα τα γήπεδα θα δωθούν για ιδιωτική χρήση.

Read More......