Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Συμμορφώθηκε η ΕΟΕ, παρέθεσε τα στοιχεία Απριλίου

Συμμορφώθηκε απόλυτα η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή με την απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών περί αποστολής των οικονομικών της στοιχειών, προκειμένου να συνεχίσει η καταβολή οικονομικής επιχορήγησης.
Αυτό προκύπτει από το έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Δημοσιονομικής Πολιτικής που κοινοποίησε τους φορείς που έστειλαν τα στοιχεία του μηνός Απριλίου και έτσι θα συνεχίσουν να παίρνουν χρήματα μέχρι και το τέλος Ιουνίου 2011. Αντίθετα τον Φεβρουάριο η αρμόδια διεύθυνση δεν είναι στοιχεία από ΕΟΕ.
Δυστυχώς στη λίστα υπάρχουν αρκετοί οργανισμοί του δημοσίου από του 507 που έχει η λίστα που δεν ενημερώνουν το Υπουργείο Οικονομικών για το πώς διαθέτουν τα χρήματα που εισπράττουν.

Read More......

Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Άναψε η Φλόγα για την Τραπεζούντα

Για την Τραπεζούντα άναψε η Ολυμπιακή Φλόγα στο Παναθηναϊκό Στάδιο όπου θα φιλοξενηθεί το θερινό Ολυμπιακό Φεστιβάλ Ευρωπαϊκής Νεότητας από τις 23 έως τις 30 Ιουλίου.
Η Αφή ξεκίνησε με την επίκληση από την Πρωθιέρεια, Ινώ Μενεγάκη, στο θεό Απόλλωνα. Στη συνέχεια ο πρόεδρος της Ελληνικής ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος παρέδωσε τη Φλόγα στην δήμαρχό της Τραπεζούντας, Ορχάν Γκουμρουκτσουόγλου που τόνισε ότι: «Είναι τιμή για μας να βρισκόμαστε στην Αθήνα, την πόλη που γεννήθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες και διέδωσε στον κόσμο τις αξίες του σεβασμού, της υπεροχής και της φιλίας. Θα μεταφέρουμε αυτή τη δάδα πίσω στην Τραπεζούντα, όπου θα συναντηθούν οι αθλητές και οι συνοδοί από 49 χώρες, με την τιμή και την ικανοποίηση που αισθανόμαστε τώρα, που παίρνουμε την Φλόγα από την Αθήνα. Στο φως αυτής της δάδας, η Τραπεζούντα θα επιδείξει το πνεύμα σεβασμού, της φιλίας και της υπεροχής».
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΟΕ, Σπύρος Καπράλος, δήλωσε: «Το Παναθηναϊκό Στάδιο ανοίγει και πάλι την φιλόξενη αγκαλιά του, για να υποδεχθεί τη Φλόγα που θα φωτίσει το Ολυμπιακό Φεστιβάλ Ευρωπαϊκής Νεότητας της Τραπεζούντας. Η Ιερή Φλόγα που θα ανάψει εδώ σήμερα, αναδεικνύει στο έπακρο της Ολυμπιακές αξίες, καθώς γεφυρώνει το παρελθόν με το παρόν και το μέλλον και στη συνέχεια μέσα από το ταξίδι της φέρνει και ενώνει διαφορετικές πολιτιστικές κληρονομιές, ιδεολογίες και συνειδήσεις. Η σημερινή όμως Τελετή Αφής έχει για την Ελλάδα και την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή ξεχωριστή σημασία, καθώς έχουμε τη μεγάλη χαρά να παραδίδουμε τη Φλόγα στη γειτονική μας Τουρκία, με την οποία εδώ και πάρα πολλά χρόνια έχουμε ισχυρούς δεσμούς και όσα μας ενώνουν είναι πολύ περισσότερα από όσα μας χωρίζουν. Σας εύχομαι ολόψυχα κάθε επιτυχία στην διοργάνωση του Ολυμπιακού Φεστιβάλ Ευρωπαϊκής Νεότητας και ελπίζω η σημερινή τελετή, αλλά και οι αγώνες στην Τουρκία, να αποτελέσουν το κατάλληλο πεδίο για την περαιτέρω βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων».

Read More......

Τρίτη 10 Μαΐου 2011

31 μήνες φυλακή με αναστολή στην έφεση για Κεντέρη-Θάνου, 33 για τον Τζέκο

Ένοχοι κρίθηκαν από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο οι ολυμπιονίκες Κατερίνα Θάνου και Κώστας Κεντέρης, ο προπονητής τους, Χρήστος Τζέκος καθώς και οι υπόλοιποι συγκατηγορούμενοί τους στην υπόθεση του δηλωθέντος τροχαίου λίγο πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 2004.
Εκτός από τους δύο ολυμπιονίκες, το δικαστήριο έκρινε ομόφωνα ενόχους για όλες τις κατηγορίες όπως εισάγονται στο κατηγορητήριο, τους επτά γιατρούς του ΚΑΤ και τους αυτόπτες μάρτυρες του τροχαίου. Ο εισαγγελέας ζήτησε από τους δικαστές να αναγνωρίσουν ελαφρυντικά στους κατηγορουμένους πλην του Χρήστου Τζέκου, όπως είχε εισηγηθεί και στην πρότασή του.
Επτά χρόνια μετά την περιβόητη υπόθεση και μετά από πολλές αναβολές η υπόθεση ολοκληρώθηκε σε πρώτο βαθμό με τις εξής ποινές:
31 μήνες φυλάκιση στους Κεντέρη και Θάνου
33 μήνες φυλάκιση στον Χρήστο Τζέκο
7 και 15 μήνες φυλάκιση στους δύο αυτόπτες μάρτυρες
6-8 μήνες φυλάκιση στους γιατρούς
Το δικαστήριο έδωσε ανασταλτικό αποτέλεσμα στις εφέσεις όλων των κατηγορουμένων.
Υπενθυμίζεται ότι στην πρότασή του ο εισαγγελέας Γ. Πέτρος είχε ζητήσει την ενοχή όλων των κατηγορουμένων, χαρακτηρίζοντας «σκηνοθετημένο και προμελετημένο» το επίμαχο τροχαίο και «αβάσιμο» ακόμα και τον ισχυρισμό περί ατυχήματος, ενώ όπως υποστήριξε, υπεύθυνος για την όλη σκηνοθεσία ήταν ο προπονητής των δύο αθλητών Χρήστος Τζέκος, για τον οποίο ζήτησε να μην του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό. Αντίθετα ζήτησε να αναγνωριστεί στους αθλητές ελαφρυντικό εξαιτίας της «ψυχικής εξάρτησης» που, όπως είπε, είχαν από τον προπονητή τους.
Επιπλέον, ο κ. Πέτρος ζήτησε την ενοχή του γιατρού του ΚΑΤ που υπέγραψε την εισαγωγή των αθλητών, για παράβαση καθήκοντος, και την ενοχή των έξι συγκατηγορούμενων συναδέλφων του για απλή συνέργεια σε παράβαση καθήκοντος. Για όλους τους γιατρούς ο εισαγγελέας ζήτησε την αναγνώριση του ελαφρυντικού των «μη ταπεινών αιτίων», καθώς όπως είπε οδηγήθηκαν στις πράξεις τους έχοντας απέναντι τους «δύο θρύλους του αθλητισμού».
Οι κατηγορίες, που έχουν απαγγελθεί για την υπόθεση, αφορούν -κατά περίπτωση- τα αδικήματα της ψευδούς βεβαίωσης και ηθικής αυτουργίας σε ψευδή βεβαίωση, ψευδούς κατάθεσης, παράβασης καθήκοντος ενώ ο Χ. Τζέκος βαρύνεται και για παραβάσεις του νόμου περί απαγορευμένων ουσιών.

Read More......